III Jornades de llengua i literatura: Nous temps, nova gramàtica

Els dies 10 i 11 de novembre de 2017, s’han celebrat, a la seu del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències  de Catalunya, les III Jornades de llengua i literatura, organitzades pel Col·legi en col·laboració amb la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

Enguany les jornades s’han centrat en la nova Gramàtica de la llengua catalana i s’hi ha debatut com treballar-la a l’aula. Hi destaquem la conferència inaugural sobre la nova gramàtica, a càrrec de Gemma Rigau, presidenta de la Comissió de Gramàtica de la Secció Filològica de l’IEC, i una taula rodona al voltant del concepte d’adequació i dels criteris de correcció, moderada per  Enric Gomà, escriptor, amb la participació de Mila Segarra, vicepresidenta de la Secció Filològica de l’IEC, Montserrat Carbó, professora de llengua i literatura catalana, i Albert Pla Nualart, responsable lingüístic del diari Ara.

Dissabte 11, les jornades han combinat quatre exposicions de bones pràctiques en l’ensenyament de la gramàtica i 6 tallers simultanis sobre recursos didàctics per a treballar la gramàtica a l’aula.

URL de l’activitat: http://www.cdl.cat/cursos-i-activitats?of=565

Notícia a la web del CDL: http://www.cdl.cat/la-nova-gramatica-catalana-eix-de-les-iii-jornades-de-llengua-i-literatura

Deixa un comentari