Tria del neologisme de l’any 2018

L’Observatori de Neologia (OBNEO) de la Universitat Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) fan una crida oberta a participar en la tria del neologisme de l’any 2018, en la línia d’iniciatives anàlogues que duen a terme diverses institucions, editorials i diaris per a nombroses llengües.

S’entén per neologisme una paraula que es fa servir en el nostre dia a dia i que, o bé no està inclosa en el Diccionari de la llengua catalana, o bé sí que hi és, però amb un significat diferent. El mot guanyador serà candidat a formar part del diccionari normatiu.

En el cas del català, aquesta iniciativa ja ha arribat a la cinquena edició: el neologisme de l’any 2014 va ser el mot estelada, el del 2015 va ser dron; el del 2016, vegà -ana, i el del 2017, cassolada.

Les entitats organitzadores han triat els deu neologismes següents per a la votació, que s’obrirà el dia 3 de desembre i es tancarà el dia 17 de desembre. Per a votar només cal emplenar el formulari que trobareu a http://www.neologisme.cat

criptomoneda  –  demofòbia  –  èpic -a  –  microplàstic  –  migrant  –  

narcopís  –  pis rusc  –  seriòfil -a  –  sororitat  –  sostre de vidre

El dia 18 de desembre de 2018 es donarà a conèixer el neologisme del 2018 i el nom del guanyador del sorteig que es farà entre tots els participants, amb un premi en el qual col·laboren l’Institut d’Estudis Catalans, la Facultat de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra i el grau de llengua i literatura catalanes de la Universitat Oberta de Catalunya.

Deixa un comentari