One thought on “Revista NÚVOL: Quatre formes per reciclar-se amb el català

 • 4 de desembre de 2017 at 17:19
  Permalink

  Hola a tothom,
  El professorat i els mestres som com a metges. Ens hem d’actualitzar any rere any i d’acord amb les normes que marca el DIEC, ens agradin més o menys. Jo no estic d’acord amb les noves normes sobre l’accent diacrític, penso que simplement no són encertades i que provocaran dispersió entre els docents. Vull dir, que alguns les faran complir i d’altres no. Jo tot i ser-ne reticent, les faré complir, perquè sinó no faria bé la meva tasca com a professor de català.

  D’altra banda, l’Optimot és un recurs que ens ajuda amb l’actualització a l’instant de les noves normes i amb fitxes que et permet expandir la gramàtica, així com també, Ésadir, que dona una ullada a la llengua dels mitjans de comunicació i introdueix paraules de nova fornada, neologismes.

  La llengua es renova contínuament, i val a dir, que la llengua catalana no tenia una gramàtica oficial, així com tampoc una ortografia. Ens regíem per gramàtiques i ortografies que havien realitzat grans estudiosos en l’àmbit filològic, però que calia revisar per l’autoritat lingüística, l’Institut d’Estudis Catalans. Com deia aquella frase: “Renovar-se o morir”. Convé introduir nous mots, innovar i formar-se, sinó estem ancorats dins del passat, altrament, penso que els estudiosos de la secció lingüística de l’IEC haurien de demanar el parer als mestres i professorat i veure com aquella nova norma afectarà a l’ensenyament, als ensenyants i sobretot a l’alumnat.

Deixa un comentari