La Secció Filològica posa en marxa l’Acadèmia Oberta als Ensenyants

Es posa en marxa l’Acadèmia Oberta als Ensenyants amb aquest web i amb una sèrie de presentacions presencials, que comencen a finals del mes de maig a les Illes i continuen des de mitjans de setembre al Principat.

El projecte L’Acadèmia Oberta té com a objectiu general articular i sistematitzar les relacions d’intercanvi d’informació entre la Secció Filològica i els col·lectius professionals de la llengua de tot el territori catalanoparlant que treballen en tres àmbits: la creació, l’educació i la divulgació. S’adreça, doncs, a tres grups de destinataris: a) escriptors, correctors i traductors; b) mestres i professors de llengua catalana, i c) responsables lingüístics dels mitjans i divulgadors lingüístics. Aquest propòsit es fa en el context de l’obertura de la Secció Filològica a la societat.

Pel que fa al col·lectiu de mestres i professors de llengua catalana, amb aquesta relació la Secció Filològica vol, d’una banda, donar a conèixer als ensenyants els seus treballs i impulsar la cooperació en la difusió de la normativa lingüística a les aules i, d’altra banda, conèixer les inquietuds reals dels docents amb relació a la normativa.

(Dossier de presentació de l’Acadèmia Oberta a les Illes, pàg. 3)

Us animem a consultar l’apartat de DOCUMENTS per completar la informació sobre l’Acadèmia Oberta i les novetats de la Secció Filològica de l’IEC.

Trobareu totes les convocatòries d’activitats programades a l’AGENDA.