Presentació de la ‘Gramàtica essencial de la llengua catalana’

Després de la publicació de la Gramàtica de la llengua catalana, l’any 2016, l’Institut d’Estudis Catalans presenta ara la Gramàtica essencial de la llengua catalana (GEIEC), una versió reduïda i adaptada per a la consulta en línia, que té per objectiu fer accessible a un públic ampli la normativa gramatical.

La roda de premsa de presentació de la Gramàtica essencial de la llengua catalana es farà aquest dijous, 17 de gener, a les 12 del migdia, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC. També es podrà seguir en directe des del canal Youtube de l’IEC (www.youtube.com/watch?v=mIeJVPiz4OM) i hi haurà la possibilitat de formular preguntes des del xat d’aquest canal (cal accedir-hi mitjançant un compte de Gmail).

En la presentació intervindran Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans; M. Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l’IEC, i Maria Josep Cuenca, membre de la Secció Filològica i directora del projecte.

One thought on “Presentació de la ‘Gramàtica essencial de la llengua catalana’

  • 18 de gener de 2019 at 9:34
    Permalink

    Ahir es va presentar a l’Institut d’Estudis Catalans la Gramàtica essencial de la llengua catalana (GEIEC), una versió reduïda i adaptada per a la consulta en línia de la Gramàtica de la llengua catalana (GIEC). Aquesta obra té per objectiu fer accessible a un públic ampli la normativa gramatical.

    Aquesta gramàtica en línia de l’IEC es pot consultar a l’adreça https://geiec.iec.cat.

    La GEIEC forma part del conjunt de gramàtiques institucionals de l’Institut d’Estudis Catalans, que parteix de la GIEC (2016) i que es completarà aquest any amb la publicació en paper de la Gramàtica bàsica i d’ús de la llengua catalana.

    La GEIEC està dissenyada per a la consulta en línia i té un to expositiu semblant al de la GIEC. Està estructurada en trenta-dos capítols i la consulta es pot fer a través del sumari, dels quadres resum o del glossari. Les explicacions s’organitzen al voltant de 245 quadres resum, els quals permeten anar ràpidament al contingut concret que se cerca. Com a elements de suport, inclou també un glossari en línia (amb 568 termes definits i exemplificats), que resol dubtes terminològics durant la consulta, i remissions internes i externes a la GIEC i a l’Ortografia catalana (OIEC). En un futur, està previst incorporar-hi fitxers d’àudio enllaçats als quadres dels capítols dedicats a fonètica i fonologia i a l’entonació, que permetran sentir la pronúncia dels exemples en els principals parlars catalans.

    Podeu descarregar el dossier informatiu Què és la Gramàtica essencial de la llengua catalana?, amb més informació sobre l’obra, l’estructura i el contingut.

Deixa un comentari