Novetat: El DDCOR. Aprèn com sonen les 6 varietats del català en un click

Si ets docent, autodidacta o curiós, fes una ullada al «Diccionari de Dubtes del Català Oral (DDCOR)», una eina per a l’aprenentatge de múltiples nivells educatius i un recurs lingüístic on trobaràs:

– Més de 18.000 exemples de pronúncia dels mots amb major susceptibilitat d’error.
– Àudios de totes les variants lingüístiques del català: central, mallorquí, nord-occidental, rossellonès, valencià i per primera vegada en un diccionari sonor… l’alguerès!

El DDCOR s’allunya de l’estructura clàssica de diccionari i inclou un índex d’indicacions de pronúncia i criteris de cerca que en faciliten la consulta.

El DDCOR és una eina desenvolupada per Josep Àngel Mas (Universitat Politècnica de València), Mònica Montserrat i David Paloma (Universitat Autònoma de Barcelona),  patrocinada per la Xarxa Vives d’Universitats, amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València, la Universitat Autònoma de Barcelona, i la Universitat Oberta de Catalunya.

URL del DDCOR: http://www.llengua.info/ddcor/

 

One thought on “Novetat: El DDCOR. Aprèn com sonen les 6 varietats del català en un click

  • 4 de desembre de 2017 at 17:32
    Permalink

    Tota eina que sigui nova, de gran ajuda, i afegeixo, innovadora, és benvinguda. Tot i que l’enllaç no està operatiu. Penso que és perfecta, sobretot a nivell fonètic. Segur que serà un material fantàstic per treballar el tema dels dialectes i la fonètica a Batxillerat. Ara bé, és una mena d’Atles Lingüístic del domini Català realitzat per Joan Veny i Lídia Pons i amb participació de moltes persones de Catalunya, jo recordo que també hi vaig participar en algunes enquestes: http://aldc.espais.iec.cat/

    Per tant, esplèndid que tinguem una eina telemàtica similar.

Deixa un comentari